joi, 10 noiembrie 2016

Cine este Donald Trump, noul președinte al SUA



 Donald Trump se trage dintr-o familie cu cinci copii, el fiind al patrulea născut. Tatăl său, Fred Chirst Trump, avea origini germane, bunicii lui Donald fiind imigranţi germani stabiliţi în SUA, în timp ce mama sa, Mary Anne, s-a nascut în Scotia si s-a stabilit în Statele Unite la vârsta de 18 ani.

Trump mai are încă un frate pe nume Robert şi două surori: Maryanne şi Elizabeth. Cel de-al treilea băiat al familiei Trump, Fred Jr., s-a stins din viaţă.

Donald Trump a plecat de acasă de la frageda vârstă de 13 ani. Părinţii săi l-au trimis sa studieze la Academia Militara din New York, acolo unde s-a facut remarcat prin câştigarea mai multor premii academice. A urmat apoi vreme de doi ani cursurile Universitatii Fordham, ulterior transferandu-se la Wharton School din cadrul Universitatii din Pennsylvania, unde a obţinut o diplomă în finanţe.


Imediat dupa absolvirea facultatii, in 1968, Donald Trump s-a alaturat companiei imobiliare condusa de tatal sau. Primul proiect la care acesta a lucrat a adus profit de 6 milioane de dolari intr-un singur an. In 1970 a dezvoltat foarte mult firma tatalui sau. Au urmau mai multe proiecte in colaborare cu autoritatile orasului New York. Unul din acestea avea termen de finalizare 2 ani si jumatate si un buget de 3 milioane $. Trump a reusit sa il finalizeze in 6 luni, cu un buget de 750.000 $, restul de bani ramasi necheltuiti reprezentand profitul sau.

Problemele financiare nu l-au ocolit insa nici pe ambitiosul Donald Trump, care in 1989 s-a confruntat cu imposibilitatea de a plati imprumuturile, ca urmare a efectelor recesiunii. Astfel, la inceputul anilor 90, Donald Trump ajunsese aproape de faliment, caci cazinourile sale aveau datorii foarte mari, proprietatile sale imobiliare erau majoritatea pierdute, in timp ce tatal sau se lupta cu boala Alzheimer.

A reusit sa iasa din impas imprumutandu-se de la rude si punand drept garantie banii pe care urma sa ii mosteneasca de la tatal sau, in jur 35 de milioane de dolari.

La scurt timp dupa ce a reusit sa-si revina din criza, a ramas fara parinti. Tot cam in aceeasi perioada, a trecut printr-un divort crunt cu Ivana Trump, prima sa sotie.

In 2003, Donald Trump a devenit producatorul si gazda propriului show de televiziune.  Succesul serialului "The Apprentice" (Ucenicul), difuzat de canalul american NBC si urmarit de zeci de milioane de telespectatori, i-au ridicat cota de popularitate a lui Donald Trump. Ideea serialului a fost relativ simpla: doua echipe a cate 8 concurenti se luptau pentru un premiu care consta in sansa de a lucra timp de un an pentru una dintre companiile lui Donald Trump, pe postul de director general si pentru un salariu de 250.000 de dolari.

In 2007, Donald Trump a vrut sa renunte la show, dar a revenit in forta cu un nou sezon in care concurentii erau din randul vedetelor. Nadia Comaneci a fost una dintre cele 14 celebritati alese de miliardarul american pentru a-si disputa premiul de 250.000 de dolari.

În ceea ce priveste politica, Donald Trump si-a anuntat pentru prima data candidatura la Casa Albă în 2000, din partea partidului Reformist. In noiembrie 2007, Donald Trump a facut declaratii politice socante la adresa presedintelui George W. Bush, catalogandu-l pe acesta drept cel mai slab presedinte al SUA din istorie.

În prezent, Trump deţine o companie cu peste 15.000 de angajati, fiind cel mai mare jucator de pe piata operatorilor hotelieri, detinand hoteluri de lux precum Trump Palace, Hotelul International Trump, Seven Springs Mansion ori Plaza Hotel. Donald Trump este cel care a construit cel mai luxos cazino-hotel din lume: Trump Taj Mahal.

Sursa : http://www.romaniatv.net/donald-trump-provine-dintr-o-familie-de-imigranti-germani-detalii-nestiute-din-copilaria-presedintelui-ales-al-sua_324578.html#n


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu